dimarts, 14 de gener del 2014

11-19 DE GENER



Una setmana agitada

El dia 11 a Lleida comencen les commemoracions dels fets històrics de 1714 i les seves conseqüències. Qui sap si algú ha recordat que la Universitat de Lleida fou la primera institució castigada per l’exèrcit de Felip Vè fins a l’extermini de professors i estudiants i la demolició dels edificis.
El dia 16 ens reunim el Consell Consultiu de la Universitat de Vic per a debatre dos projectes del màxim interès, el d’una Facultat de Medicina i el d’un Codi ètic. Després  escoltem el conseller Josep M. Terricabres que ens parla sobre Prendre decisions en temps d’incertesa. A la mateixa hora al Parlament els diputats voten demanar a l’Estat que transfereixi a Catalunya la competència de convocar el referèndum sobre la independència. 
L’endemà 17 El 9Nou del divendres publica el meu article que acaba convocant Sísif, perquè sigui testimoni que els catalans ens repetim tant com ell. Dissabte 18 ens reunim el grup de Noves Bases de Manresa i intercanviem impressions sobre l’actualitat.
Diumenge 19 reportatge de la BBC sobre el moviment democràtic i pacífic dels catalans per fer un referèndum d’independència. Amb el president Mas explicant-se en anglès.
«Una setmana agitada», diria la senyoreta Rajoymeyer, contemplant com s’enfonsaven una rere l’altra les normes que s’entestava a creure eternes i a imposar-les als altres. «I les que vindran», li replicava Heidi.