dissabte, 16 de juny de 2007

Escudella barrejada


Un amic antic m’escriu que «som de nou en nou confrares» i que això de les creus de sant Jordi és des dels primers vint encreuats l'any 1982 «un prodigi que gastronòmicament a pagès en deien escudella barrejada». Qui sap si no serà una Escudella Barrejada la performança de Ferran Adrià a la Fira Documenta de Kasel i no és una altra escudella barrejada la llista d’escriptors convidats per l’Institut Ramon Llull a la Fira del Llibre de Frankfurt. O és un plat de canelons? El que serveix el corresponsal a Madrid als lectors del diari de Frankfurt (FAZ) és el plat d’arrogància teutònica que sol aparèixer als fogons provincians de les unitats de destí (a l'altiplà ibèric o a la Mitteleuropa) i que refusen els alemanys que coneixen les indigestions històriques que els ha produït i que a la taula de les literatures d’Europa hi volen asseure la literatura catalana.