dissabte, 22 d’abril del 2017

CIÈNCIES DURES. DEFENSA TOVA

La Marxa per la Ciència sortirà avui als carrers de Washington i de centenars de ciutats d’arreu del món en defensa de la Recerca científica. Premis Nobel i centres d’investigació mèdica alerten que les polítiques de Trump posen en perill la continuïtat de les investigacions sobre el canvi climàtic i la salut. I no només a Washington, d’on ha sorgit la iniciativa, sinó a més de 500 ciutats d’arreu del món que s’hi han adherit.

La gravetat de l’amenaça justifica l’alarma. Ara, també posa en evidència que la justificació de la protesta es fonamenta en les Humanitats, dites també Ciències Humanes, a les quals aquestes Ciències dites Dures que protesten avui neguen sovint la condició de Ciències. Als Estats Units d’Amèrica, però a Catalunya també, on s’ha imposat que fora de les ciències quantificables, no hi ha ciència.

La Marxa per la Ciència d’avui recorda que sense recerca en filosofia, història, literatura, lingüística, les Ciències dites dures tenen una defensa tova que el Trump de torn escanyarà amb els vots dels qui l’han elegit i li avalen pressupostos, quantificats.