dijous, 12 de novembre del 2015

OÙ EST LE POUVOIR?








Mentre el Parlament català empodera la nació catalana del poder d’Estat, filòsofs francesos reunits en un 27è ForumPhilo debaten sobre «On és el poder?» i resulta que semblen convenir que és pertot i enlloc, com la divinitat, que se suposa que, si de cas, «és al cel, a la terra i en tot lloc». 
Vivim moments, diuen, que és com si els ciutadans exigíssim dels polítics que facin promeses que tothom sap de sobres que no es podran complir. I com si els polítics demanessin als electors que no els exigeixin defensar evidències com que la nació, si no té estat propi, acaba que no és ni nació.
Però ja poden anar dient: la terra és esfèrica i gira al voltant del sol, per més que la bíblia estatal espanyola no pari de dir que és plana i immòbil i que és el sol que gira, que ja és veu que va de llevant a ponent.  Ells, a qui no se'ls pon mai.
Per això els catalans celebrem el Forum Philo que fa 301 i continuem debatent sobre l’empoderament, perquè sabem on és el poder que ens desempodera, encara que no sapiguem ben bé d'on traiem aquest dolç, admirable poder que ens empodera en aquest novembre de 2015.