divendres, 9 d’octubre del 2015

ENS HEM TORNAT BOJOS?

Preguntar-se amb Germà Capdevila (Presència, 4 d’0ctubre de 2015) si és que Ens hem tornat bojos? perquè no ens creiem la pròpia victòria independentista del 27-S, és un exercici recomanat per a combatre la síndrome del perdedor imaginari, la qual, intel·ligentment difosa, pot arribar a convertir en derrota una victòria esclatant.
Sembla mentida que no siguem capaços de copsar la magnitud històrica del triomf independentista del 27 de setembre. De manera definitiva i democràticament inapel·lable el poble català ha atorgat un mandat al Parlament, dipositari de la seva sobirania [...] El que és sorprenent és veure que molts independentistes de bona fe han quedat atrapats en la dialèctica tramposa de qui ha fet tot el possible perquè aquest moment no arribés mai i ens nega la victòria. [...] No, macos, no. Hem jugat amb les vostres regles, i ho vam dir des del primer moment: farem unes eleccions plebiscitàries per aconseguir una majoria absoluta en escons, i això és el que hem fet. [...] Mirem enmig de quin clima ho hem aconseguit: el ministre de Defensa amenaçant amb una intervenció militar. La Comissió Europea, els EUA, el Regne Unit i Alemanys demanant la unitat d’Espanya. Els bancs assegurant que marxarien, pronosticant un corralito. El ministre d’Exteriors brandant un document falsificat. Bisbes declarant immoral l’independentisme. Cartes als avis advertint-los de la pèrdua de les pensions. La Junta Electoral Central imposant la programació dels mitjans públics. Els dos diaris de més difusió fent campanya oberta per l’unionisme. Privació del vot a més de 180.000 catalans de la diàspora. Extensió del termini per votar als militars. Amb aquest panorama hem aconseguit un 48% dels vots i la majoria absoluta del Parlament.
Aquesta setmana l'exercici de lectura és particularment saludable com a antídot per a combatre l'acció de mentides borbòniques.