diumenge, 2 de desembre del 2007

MANIFESTACIÓ

Més dels que volien
Sí, ens vàrem abrigar i vàrem anar a la manifestació. No t'hi amoïnis. Ja ho has vist, un èxit. La guerra de xifres de participants és ridícula. El recompte inapel·lable és que érem més, moltíssims més dels que ells volien. És cert que hi havia tràsfugues, manifestats convertits en manifestants, però no representaven al capdavall l’homenatge del vici a la virtut?
Les subtileses verbals de columnistes que rivalitzen en enginy tampoc no van aconseguir desmobilitzar el personal. De manera que no tinguis remordiments de no venir-hi. Un èxit es miri per on es miri. Sobretot si es mira pel cantó de TV3. Als TN de migdia i vespre es va veure la manipulació imposada pels ataconadors: es veia molt que els informadors, per fer-se perdonar 10 minuts sobre la manifestació, abans ens havien de sotmetre a 20 minuts d’agitprop nacional espanyolista mal disfressada de solidaridat contra ETA.
La manifestació dita dels emprenyats, un èxit. Llevat que a l’escenografia li sobrava emprenyament i li faltava disseny. Era disseny d’espardenya i cabasset, del naïf de l’«entre tots ho farem tot», propi de les indefinicions pseudoespontaneïstes. Una llàstima que no es fes l’encàrrec a professionals de la conducció de masses. Tot i així o justament per això compta més l’èxit de participació. Segur, més dels que volien.