dimarts, 29 de gener del 2008

EL SETÈ JOAN

Sis Joans
Han enderrocat la torre de l’Escola Sis Joans al capdamunt del carrer Anglí. Plantada en els intersticis del sistema franquista, va viure unes dècades dels ideals educacionistes de la tradició pedagògica catalana, però va sucumbir a l’enderroc dels valors que il·luminava el far de l’humanisme representat en Carles Riba, autor dels contes Sis Joans, publicats fa vuitanta anys el 1928.
Res no és perdut per sempre. Al Teatre Nacional de Catalunya arriben els Sis Joans entre els espectacles programats dins del cicle El Nacional petit: «Sis Joans, sis contes morals amb els quals Carles Riba va voler ajudar els nens i les nenes a créixer i a formar-se com a persones lliures i responsables.» Els ideals educacionistes que tornen? que volen tornar? que haurien de tornar? que han anat aigua avall per sempre? Que reneixen incessantment?
La torre d’Anglí se n’ha anat aigua avall, runa i ruïna. Hi construiran un nou edifici. Els Sis Joans reneixen al TNC, anirem a aplaudir-los als intersticis simbòlics del teatre com a educació i apareixerà el setè Joan. El Joan i la Joana que creuen en els ideals de l'educació.

Futurs Jo@ns..
.